Det finna bara ett ord som kan beskriva min känsla att i maj månad kunna åka iväg – MAGISKT! Äh, ett ord till – ÄNTLIGEN! Och ja, ett ord till – TACKSAMHET!

 

Vill du läsa om tidigare månader, gör du det HÄR

Vill du läsa om mitt 2022 gör du det HÄR

 

UTMANINGAR / FUNDERINGAR

 • Så spänd. När jag åkt så var jag så spänd hela tiden kändes det som, som att jag var på hugget. Nervös. Höll andan att bilen skulle starta. Jag är VÄLDIGT glad att det sedan la sig. 
 • När det regnar ute. Jag blir så orolig över just regn och det beror enbart på att jag tidigare haft dåligt vid både mitt fönster och taklucka och på det sättet haft problem just när det regnar ett X antal gånger. Mitt tips till alla som alltid bygger om en van är att se till att det blir riktigt rätt när ni borrar i plåt för att sätta in något! Hade bara varit iväg någon dag då det såg ut som det regnat in lite vid fönstret MEN, det var kallt ute och varmt inne, hur vet jag att det inte bara var kondens… Gjorde en liten lönsning, fortsätter vara observant på detta.
 • Diska utan rinnande varmt vatten… Vilket tråkigt projekt det blir! Jag gör det men åh, vad tråkigt och rörigt det blir.
 • Saker på rätt plats. Efter alla dessa månader har jag äntligen fått in hur viktigt det är att lägga tillbaka saker på sin plats då de annars försvinner, åker runt i bilen och försvinner.

   

   MÅL / DELMÅL 

   Skrev såhär om MAJ. Då vill jag komma iväg, skriva bok, jobba med mina uppdrag samt program. Och så vill jag göra ett experiment med mina sociala medier. Läsa en bok också OCH fortsätta träna. 

   Det gick… faktiskt bra. Jag kom iväg, jobbade på med mina uppdrag, fortsatte träna om än försiktigt och som jag skrev på min bok. Hade sett lite fel mellan ord och tecken, det gjorde att jag snurrade till det och avslutade maj med att skriva 2 hela dagar, pust.

   JUNI tänker jag att: Skicka in manus, även få tillbaka det och redigera klart. Det är min stora plan, andra är att fortsätta träna samt ha lediga dagar, lite semester. Japp, det är så jag tänker mig juni.

   Antalet ”sovplatser”

   Fram till att jag åkte den 10 maj, så bodde jag på 3 olika platser. Efter det så blev det 15 olika platser så sammanlagt 18 olika hem i maj månad. Gillade Trollhättan, över förväntningar eller ja, jag hade ingen förväntning men var bra så stannade en extra natt. Och så Pershyttan där jag sov hela 4 nätter.

   Dagar jag minns lite extra 

   10 maj, jag och Henningbilen åkte iväg!!

   11 maj redan efter 1 dag var jag så otroligt tacksam över allt jag varit med om! HÄR kan du läsa mer om mina första 30 timmar.

   12-13 maj, i Varberg hade jag en heldag med mitt konsultuppdrag samt föreläste online hur jag redigerat sönder boken jag skrivit klart.

   21 maj, min första Vanlifeträff och jag hamnade på radio, HÄR kan du läsa och lyssna på inslaget om mig.

   25 maj. Ville duscha så letade upp en simhall, valde ett i Örebro, körde dit, badade bastu länge, träffade Eva fd barnmorska, började prata och tog en fika efteråt. Härlig känsla att vara i nuet och bara se vad som händer.

   26 maj, jag kom till Nora eller rättar sagt Pershyttan och wow! Så fint, lugnt och jag kände hur jag trivdes bra där så det blev 4 nätter här.

   Andra BLOGGINLÄGG

   Fascinerades över, småtankar

   • Alla möten med människor. Har alltid pratat med främlingar, har även frågat massa frågor och på så sätt fått höra härliga story men nu har det blivit väldigt mycket av den varan. Det har varit ledsama saker, tuffa, härliga och roliga. Flera av dem har jag skrivit ner och ja, hade det inte varit en härlig bok att läsa storys från en resa genom Sverige?
   • Vanlifeträff. Har inte varit på någon tidigare och inte heller haft längtan efter det och det tog ändå 1 dygn innan jag kunde landa och faktiskt njuta av det. Men då njöt jag, samt fascinerades över att man inte pratar om ”vanliga” saker utan mer drömmar, önskan, toaletter… livet. Det var riktigt härligt. 
   • FRIHETSKÄNSLA. Det är en enormt häftig känsla, känner mig väldigt glad, så glad att jag stundtals har känt mig tårögd över allt jag får uppleva, känna, se, både andra människor och platser. 
   • Konstiga frågor… Japp, det fortsätter komma konstiga frågor. För jag vet inte själv svar på hur länge jag ska vara iväg, vad jag ska göra sen, om jag aldrig duschar (alltså…) och ja, många frågor och kan också känna hur det triggar några. Och det är ju det, jag tycker verkligen inte att alla ska vara Digital Nomad, leva Vanlife MEN jag kommer fortsätta prata om mina val och sätt att leva för att INSPIRERA andra till att våga leva sina liv som dem vill leva. 

   Framåt 

   JUST NU… Först ut i juni är Dalarna, det blir nog sen Gästrikland, kanske tillbaka till Dalarna lite. Känner så många fina människor så efter att varit ute på vägarna lite och mestadels åkt runt, ska det bli härligt att träffa fina människor som man tycker om!

    

   Jag fick en inbjudan till midsommarfirande i Havsnäs så där kommer jag att vara 23:e juni men hur jag väljer att köra dit upp, det har jag inte bestämt mig för. Blir det Höga kusten rakt upp och sen inåt landet, blir det mot Åre och rakt upp eller, blir det västerut till Norge och upp i Norge för att sedan köra österut till Havsnäs. 

   Får se vad som känns rätt och vad jag väljer!