Oktober, du blev verkligen inte alls som tänkt…

Det är så svårt att förklara men det händer mycket att leva såhär vilket tar både tid och energi, helt nya saker ska lösas, jag måste lära mig, läsa på, fixa måste jag också göra för ingen annan göra det. Och oktober som skulle bli att köra iväg några veckor, blev istället verkstad, vänta och fixa.

Vill du läsa om tidigare månader, gör du det HÄR

 

 

UTMANINGAR / FUNDERINGAR

  • Henningbilen. Verkstaden skulle laga en  läcka vid dieseltanken men upptäckte något större som antagligen de som sålde bilen till mig hade fixat och jag hann förstå hur stort fel det var, vad det skulle kosta och djupandas innan vi chansade på en annan lösning och det funkade!!! Nu har jag ett litet stopp i ett rör också som jag ska fixa, hoppas göra det snabbt. 
  • Varför är man inte snäll? Mm, åter igen är det ytterligare en som gör saker lite halvdant, lite fel, försöker göra en ful och komma undan. Det är många nu… och speciellt med Henningbilen men oavsett vad saker gäller, jag gillar verkligen inte detta. Man ska vara snäll. Man ska tänka snällt och agera snällt, punkt. Kan man inte något, så säger man det. Gör man något fel, så säger man det och så hjälps man åt att rätta till det. 
  • Redan vinter. Tanken var som sagt att åka iväg i oktober och lite landa för att göra mig redo för Vanlife vintermånader. Jag är lite sur över det faktiskt och inte alls redo för vintermånader med att leva Vanlife. 
  • Träffa folk i vinter. Det insåg jag i januari detta året när jag kände hur rastlösheten kröp in, då slängde jag ut frågan om lite vanligt jobb för att vara lite mer social än att leva Vanlife ute i skogen helt själv. Det gick bra då och jag ska nog göra det redan nu i november känner jag, speciellt efter utmaningarna i oktober. 

MÅL / DELMÅL 

Skrev såhär om OKTOBER: Såhär tänker jag om oktober: Mitt företag är redo för en makeover. Jag känner ett litet nervöst pirr inför det, jag vet att alla kommer inte att gilla det och det kan komma påverka flera saker – till en början och det är okej. För jag ser att detta behövs göras för att nå mina stora mål längre fram så ja… i oktober är det jag som kliver fram, upp och tar min plats.

Som jag har experimenterat! Och jissus vad läskigt det är när man gör saker man inte är bekväm med… MEN, det har varit nyttigt. Jag har tappat en hel del följare men jag har också fått många nya vilket är både kul och, de är säkertligen mer rätt följare till det jag har att erbjuda. 

MÅL NOVEMBER

Jag vill hitta något slags uppdrag/jobb där jag träffar människor live! Fortsätta på min marknadsplan, lösa den där jäkla slangen så att Henningbilen är helt okej. Jag vill komma igång med rutiner med träningen igen, det är så svårt när det hela tiden blir ändringar och fix. 

Antalet ”sovplatser”

Oktober började med 10 platser på 11 nätter men sedan kom allt fix och det blev bara 3 till platser så sovplatser i oktober slutade på 14 stycken. 

Dagar jag minns lite extra 

Septemberdagar jag minns lite extra:

2:e oktober – Jag fyllde 47 år, den mest olyckligaste åldern enligt statistik men äh, sådant tro jag inte på utan jag vaknade i Malmö hos min dotter med en sjujäkla lust att skapa mig ett magiskt 47:e år!

4:e oktober – Jag befinner mig i Blekinge, träffar en tysk tjej som lever Vanlife. ”Lets start a fire” sa hon, gav mig en tysk öl och i mörker gick vi över vägen och ner mot vattnet och hon började sätta eld. Och så klart tänkte jag säkerthetsmässigt… så jag frågade om vi inte skulle ha vatten ännu mer nära till hand: ”If you feel mor safe, sure”. Lite konstig kväll när jag tänker på det nu men, också kul OCH, mycket bra samtal. 

5:e oktober – ”Du kan stå här” sa mannen när jag ringde och berättade att jag skulle dit på lunch i deras restaurang dagen efter och japp, jag fick stå där över natten och jag fick även låna dusch på morgonen. Så snällt!

17:e oktober – Trevlig kväll med fin vän där vi gapskrattade, pratade allvar och tog gravtest . Den här kvällen var så fin och gör mig fortfarande glad när jag tänker på!

18:e oktober – Köpte min första julklapp, gav även bort den då den börjar redan i november så den behövdes ut direkt.

23:e oktober – Jag var med i podd och det släpptes idag. Det var både kul och blev bra. Soloprenuerpodden, finns där poddar finns.

26:e oktober – Jag kommer att komma ihåg när jag står på verkstaden med tårar i ögonen och framför mig står 3 killar och förklarar tydligt och försiktigt så att jag förstår. Det var ändå fint på något sätt, hur de förklarade och hjälpte mig.

28:e:e oktober – Jag körde till slut ut i skogen, dock med en slang till värmen som inte riktigt funkar och som nödlösning fick jag tillgång till vänners gäststuga om det inte skulle funka. Så snällt!!!

Fascinerades över, småtankar

  • Jag är lite sur. Och det är väl helt okejt tänker jag sen och vill inte göra så stor sak över det och tillåter mig också sura lite vilket ändå käns fint att ge mig.
  • Rastlösheten som smög in i slutet av månaden… visst är det häftigt att jag känner igen den, att jag vet att det är tydligt tecken på att träffa lite mer människor fysiskt och inte bara online eller FaceTime.
  • Varit väldigt intressant att pröva mig fram på sociala medier i oktober! Dels känslan att testa nytt och vad ska alla tycka och – att göra det ändå. Jag vet min målgrupp, jag vet vad jag vill och med veckorna har jag också känt mig mer trygg med att ta den plats jag ville.
  • Tänk att jag vågade välja att leva såhär och nu, lever såhär. Undrar hur länge jag kommer att göra det och vad jag kommer göra sen? Spännande!

Framåt 

HEJ NOVEMER

Det var fint i somras i Jämtland…

Men nu är det november och kom snabbare än tänkt men, jag gör mig redo och är redo att göra dig fin. Småsaker att fixa så att det blir en fin månad är mest mitt fokus och så ska jag fortsätta njuta av mina långluncher som jag älskar! Springa eller gå, bara jag är ute som mycket det går mitt på dagen och får ljuset.

Tack livet för allt du ger mig när jag vågar leva fullt ut!