”Jamen nu börjar det rätta till sig” tänkte jag en tisdagkväll när jag stod på en liten avsides plats för första gången. Hade fixat kvällsfika till mig, pappa hade ringt och pratat lite, jag hade även tränat samt fått lite jobb. Saker och ting kan kännas oroligt och lite nervöst ibland men så kommer det en dag och allt lite bara faller på plats.

 

Vill du läsa mitt december gör du det HÄR

Vill du läsa om mitt 2022 gör du det HÄR

KÄNSLA

Mycket lugnare. Lite mer våglig. Känner pirr inför året, även glad över att jag vågar. Tänk att jag vågar!

 

UTMANINGAR / FUNDERINGAR

Alltså, jag måste försöka komma ihåg att låsa dörren när jag ”stänger för kvällen”. Jissus, vet inte hur många nätter jag sovit med olåst dörr…

Batteriet. Varför laddas batteriet bara upp till 12,7 på panelen när det tidigaer varit uppe i 13,7? Januari har fortsatt med att förstå batteriet, elen jag har.

Varför blir det 26 grader inne i Henning bilen när dieselvärmaren har sänkts till 5 grader? #kaninteförstå. Det i sin tur innebär att jag när det är riktigt kallt ute får sätta på och stänga av mitt i natten och ja, på nätterna vill jag sova. Jag är dock bra på att somna om så inte problem men, hade varit skönt om det funkat.

Lite känningar i kroppen nu när jag börjat träna men, jag tog det bara lite mer försiktigt men fortsatte och ja, det funkade. SÅ skönt! Jag fortsätter sakta men säkert framåt.

 

MÅL / DELMÅL – blev månaden som tänkt?

2023 hann börja innan jag landade i vad jag ska ha som mål och delmål i år men det gör inget, ett år är längt och jag är glad att jag redan nu första månaden satt check på 3 delmål!

Inom arbete, träning och min hälsa. Hade siktat på ett till men, jag får ta det i februari.

Det känns kul i år med mitt mål, som för första gången inte har något stort och verkligen utmanande då jag mer vill se och vara öppen för vad som händer men, däremot harvarje del små delmål jag verkligen vill klara längs vägen. Hela min plan känns som en stor bucketlist som ger mig ett stort leende.

ANTALET ”SOV” PLATSER

8 platser. Några som var trygga och där jag sovit tidigare, andra var helt nya. En var i en hamn, någon var på en parkering, i skogen och 2 nätter vaknade jag av människor i närheten. Första gången ”bara” lös man med sin bil på min och andra gången, körde de ”lite sladd” runt mig. Det var sådär. 

 

Dagar jag minns lite extra 

”Du kan få jobba här lite”, det var kul att få lite jobb. Träffa folk, fylla på min buffert och där jag kan styra själv.

Helg hos mina föräldrar när även min Hanna var hemma, det var fint att träffas alla.

Soluppgången som var så vacker.

Min ”vardag”, alltså små rutinerna man gör tex vid kvällsfikat och jag kände mig så fri, glad och tacksam. De var flera och det känns fint. 

Fascinerades över 

  • Träffa nya människor. Vilka frågor eller kommentarer man får. Intressant hur mitt glada sätt kan trigga andra. Jag förstår om man inte mår bra, absolut, men tänk att det borde ju verkligen vara värre att träffa sura och arga människor än en väldigt glad Malin!
  • Jag lossade batteriet från all el, skruvande bort, laddade över natten för att dagen efter skruva på plats igen och få igång all el igen. Vem har jag blivit? Det stämmer verkligen att det man träna på, det lär man sig och jag känner hur jag växer varje gång jag klarar nya saker, jag är säkert 1,90 snart!
  • Parkerade en sen kväll på ny plats, det var kallt ute och jag var så sugen på varm mat. Men, gasolen var slut och enda jag skulle kunna fixa till någorlunda var köttbullarna i kylskåpet så, kan jag kanske värma vatten i vattenkokaren, hälla upp i en skål och lägga köttbullarna där så att de värms, funkar det? Det funkade. Jag hittar ständigt lite nya lösningar på det som dyker upp.

 

  • Hur kan man tappa en AirPods på golvet i Henning bilen och den sedan bara försvinner?
  • Hur kan man INTE hitta andra saker i Henning bilen om man inte lägger dem direkt på sin plats?
  • Hur många tjocka tröjor behöver jag egentligen?

 

Framåt 

Februari och mars, jag ser fram emot att fortsätta och leva som jag gjort nu i december och januari. Jobba på, pröva lite nya platser blandat med mer safe, träffa fina vänner och familj, fylla på min buffert och definivit fortsätta träna och nu även öka, lugnt och försöktigt men ändå öka.

Leker lite med tanken och känslan med sen, våren och sommaren. Vill ju köra uppåt i Sverige. Hade varit kul med något fjälljobb. Jag leker med olika tankar för att känna in vad som känns bäst. Sverige 2023 för att 2024 köra söderut känns som en bra idé – just nu.

Vann 3 veckors träning på gym (kul OCH, de har dusch!!!) så vad ska jag göra nu när det är slut? Hur ska jag fortsätta min träning och jag tycker att det kan vara värt att betala för träning, jag menar, om de har dusch 🙂