Augusti, du var händelserik.

Tänk vad jag får vara med om! Jag vet inte hur ofta jag tänkt den tanken senaste året men kanske speciellt denna månaden. Arbetat med mitt företag online, nu redo för hösten. Arbetat på plats och så även lite specialjobb, efter att ha arbetat 17 år inom säkerhetsbranchen så kändes detta väldigt kul. Jag skrev även en artikel för Discovering The Planet ”Varför välja Vanlife & några saker att tänka på kring livet med en van”, den läser du HÄR

Vill du läsa om tidigare månader, gör du det HÄR

 

 

UTMANINGAR / FUNDERINGAR

  • Dieselvärmaren – igen. Jag fick ett felmeddelande vilket ledde mig till att ringa en kille i Östersund, köra dit, få det kollat och klart men… så upptäckte han något nytt. ”Man kan installera en dieselvärmare på 10 olika sätt, dessa har lyckats med alla. Du ska vara glad att det inte har hänt något, har du inte haft ont i huvudet?”.
  • Tillfällig lösning. Jag fick hjälp att lösa det tillfälligt men när det drogs nytt rör under bilen, var det som att slangen in i dieseltanken rubbades och ibland är det svårt att pumpa dieseln. Det behöver åtgärdas samt, jag måste nog byta ner mig i styrka då jag har en alldes för stor för denna storleken.
  • Alla känslor är dubbelt så starka. Det märkte jag redan i april men jag påminns ständigt om att jodå, allt känns extra mycket. Om jag är arg som jag var när jag fick höra om dieselvärmaren, när saknaden efter nära och kära i Skåneland slog till eller när jag är glad, jag är ju löjligt överdriven glad och hög energi, det är ju löjligt vad energi jag har! Och trött, sååå trött.
  • Ge mig det jag behöver.  Så allt som känns, jag behöver ofta landa efter allt. För att liksom ”hämta hem mig” till nuet. Så jag gör det. När jag har känt mycket så tar jag en stund med antingen extra vandring, vila lite, Mental träning. Jag är så glad att jag inte bara tänker vad jag behöver utan faktiskt också ger mig det.
  • Att vara iväg såhär och samtidigt vårda relationer är inte alltid lätt. Fast det var det inte heller när jag flyttade till Stockholm. Eller var sjuk och inte själv orkade höra av mig så ja, vid stora förändringar. Överlag tror jag att det nuförtiden är lättare att följa personer på sociala medier och tänka att då har man ändå koll. Att ett ”gilla” inte går att mätas med att faktiskt höra av sig.

MÅL / DELMÅL 

Skrev såhär om AUGUSTI: Fortsätta min träning, det känns by the way riktigt kul! Mitt program uppdaterades i juli så i augusti, jag behöver några betatestare som vill pröva på. Det ska jag göra samt anordna LADDA OM veckan, DET ska bli kul! Minst 4 småäventyr i augsti här i Jämtland tänker jag att det ska bli!

Och allt det där gick ju väldigt bra, check på allt! Nu är det ny månad och jag tänker såhär om SEPTEMBER:

Företaget – Nu börjar en 4 månaders plan med tydliga mål att arbeta mot. Det blir onekligen en liten förändring i vad jag skriver, visar och lyfter på Sociala medier och jag räknar med att tappa en del följare för att nå personer jag verkligen vill hjälpa. Så 4 månader, vad hinner hända på 4 månader? Kommer att bli riktigt kul!

Träning – Fortsätta springa 2-3 gånger i veckan. Nu kommer det bli färre steg i vardagen så tänker att jag på något sätt ska fortsätta denna goda trend.

Njuta – Japp, september ser jag månaden där jag ska njuta av massor av saker! Att vara i Skåne, träffa människor jag gillar, säga ja till lite spontant, jag vill att september handlar om att njuta lite extra, det känns som det är det jag vill göra efter denna sommar.

Antalet ”sovplatser”

Det blev 10 olika sovplatser/hem i augsti. Jag föredrar berg utanför, soluppgångar är pricken över i:e och, har jag dessutom fått en skön blandad dag innan jag ”går hem/in” så är det en mycket glad Malin.

Dagar jag minns lite extra 

Augusti bjöd på mycket och dagar jag kommer ihåg lite extra:

3:e augusti – Min farmors födelsedag. Åkte till Östersund och blev skogstokig för att sedan ringa vännen Anders och storgråta när jag fått besked om dieselvärmaren. Avslutade denna dag hos vänner i Östersund. Jissus vilken känslodag.

4:e augusti  – Skön landning i Ullådalen där jag sov några nätter, vandrade och njöt av fjällen.

8:e augusti – Ovädret Hans. Alltså… blixtar som en discokula och blåst som fick mig att tro att jag bodde på en båt.

11:e augusti – Långvandring på fjällen nära norska gränsen, en fredagskväll och fullt av hjortron, och en magisk solnedgång.

18:e juli – Stod på en äng, gick upp tidigt och det var magiskt vackert, så fint att jag grät en tår.  Sedan kom solen, blev sjukt varmt och jag och en vän låg vid sjön och solade. Alltså, första gången för i år! Japp, fick lite färg och stick från bromsar fick vi också. 

19:e augusti – Firade 14 år som rökfri-börja-träna  och denna dag firas varje år. Mitt liv ändrades 360 grader och inget blev sig likt efter denna dag för 14 år sedan..

20:e augusti – Pizza med kantareller, rostbiff och rårörda lingon… Jamen det var gott och, väldigt fin kväll med fina människor.

24:e augusti – jag klarade mitt första delmål i löpning! Femte försöket… vilken tur att jag inte gav upp när jag inte klarade det första gången… 😉

25:e augusti – Åkte helikopter!!! Så magiskt vackert! Var också ute och rodde en båt, hamnade i lite blåst, genade genom att springa genom en myr och sedan vips in i onlinejobb. Vilken dag!

27:e augusti – Finmiddag, klänning och smink, det var inte igår! Magiskt god middag i fint magiskt rum, massa snaps och allt annat att dricka, kvällen slutade med att vi alla stod på stolarna och sjöng ”Stad i ljus”. Mäktigt. 

Fascinerades över, småtankar

  • Sjukt tydliga mål med företaget och träningen men var jag ska bo om 4 veckor vet jag inte. Skum känsla men… jag har tillit, det kommer visa sig. Lite spännande också. Var kommer jag att hamna, vad kommer jag att få vara med om?
  • Irriterad. Kände jag mig en dag och över en ganska dum sak men… vågade fundera på varför jag brydde mig och kom på det ganska snabbt, jag var så trött. Se där tänkte jag, körde ut på fjällen och gav mig en långvandring. Jag funkar inte riktigt när jag är trött, jag vet det och det blev så tydligt denna gång. 
  • Ska man följa alla sina drömmar, har jag funderat lite på.
  • När jag är nära något, som nu när jag bokat tågbiljett till Skåne, då känns det som att jag inte kan vänta en sekund till… Längtar så efter Skåne, nära och kära. Branthallarundan, morgonkaffe med föräldrar, pussa på farfar, krama sönder Hanna! Snart så och ja, nedräkning har börjat och jag känner mig klar i Jämtland – för nu. Jag har fått frågan om jag kommer tillbaka snart men ja, det får jag se.

Framåt 

HEJ SEPTEMBER 

Åh jag har njutit alla månaderna detta år men ändå sett fram emot njuta månaden september. Jag ska avsluta lite i Jämtland, säga hejdå till fina människor och plats som känts lite som att jag levt i en magiska bubbla hela sommaren.

Hade en liten tanke på var jag skulle åka i oktober men så hände en konstig sak, följt av skum sak så nu känner jag inte alls för det. Så ja, jag är öppen för att leva i nuet och se var jag styr Henningbilen. Längre framåt…

Jag känner inte mig riktigt klar med Sverige men, orkar jag vara ännu en vinter i Sverige? Kanske, om jag hittar något slags projekt eller något som jag kan se så att det blir ett äventyr. Jag vill så gärna längre upp i vårt vackra land och det tycker jag låter som en finfin plan för våren 2024. Men, det är tanken just nu och den kan och får ändras hur mycket som helst.

Tack livet för allt du ger mig när jag vågar leva fullt ut!