Mitt 2022 blev inte som tänkt! Men vilket år blir det tänker jag och är det bara meningen att saker i livet ska bli som man tänkt eller… är det meningen att man ska lära sig att följa med när livet svänger?

Jag tor på det sista och tänker här lyfta några saker jag lärt mig i år, insikter som kommit, min känsla för 2022 och som jag tar in mig i 2023. Men först en stor guldmedalj till mig!

Jag byggde mig ett rullande hem!

 

En vanlig Fiat Ducato blev Henning bilen och jag flyttade in!

Att ta sig an detta projekt, var stort.

Att rodda det utan kunskaper, var stundtals knepigt.

Att det sedan hela tiden dök upp utmaningar, förseningar och saker gick sönder, var verkligen tufft.

Att på det inte ha ett fast boende, gjorde att övrig tid var jag mest trött. Detta har utan tvekan varit det mest utmanande och galnaste jag någonsin gjort!

 

3 saker jag försakat 2022

Att ge sig ut över en dröm är inte alltid lätt. Det kräver en del mod men det kräver också en del uppoffringar för att få tid över till det. Är det extra utmanande kan det också gå åt all energi och man orkar inte så mycket mer än just det man är mitt inne i, det hände mig.

 

 • Min fysiska hälsa. Lång story då jag varit sjuk men tänkte 2022 ”Det är inte nu jag också ska kicka igång min träning” flera gånger när jag såg röran jag bodde i samtidigt, jag kämpade med bilens alla utmaningar och fortfarande hade lite känningar i kroppen. Så jag höll mig till promenader och såg fram emot att kicka igång när allt var klart. Tillit.

 • Mitt företag. Jag skulle åka i juli och i augusti sen skulle jag ta ny tag med mitt företag så att jag skulle känna mig mer trygg. Men, jag kom ju inte iväg, jag har fortfarande inte komit iväg som jag tänkt då jag vill åka uppåt i Sverige och väntar nu på lite bättre tid att åka uppåt. Jag har haft en liten oro i höst över min buffert som minskade för varje månad under hela 2022 men tillit även här: ”Jag får ta det sen när allt är klart”

 

 • Ha roligt. Med tanke på att jag löst boende hela tiden allt eftersom och känt att jag måste bli klar så att jag inte är beroende av andra, så har jag tackat mycket nej och inte heller styrt upp något kul. Allt fokus har varit på att få klart bilen, att ha tid och energi så att jag orkar fortsätta och få klart.

3 saker jag är tacksam över

 • Att jag lever och mår bra. Faktiskt. ”Vem hade klarat av att leva såhär?” tänkte jag i 7 månader och då tänker jag kombinationen med både mitt boende och bygge som ständigt hela tiden varit något strul med. Jag har varit så trött, stundtals känt både stress och oro när alla utmaningar kommit men jag har har också tänkt: ”Vad behöver jag göra eller ha just nu så att jag kan känna mig trygg och må bra?” och också – gett mig det. DET är jag så tacksam över nu när bilen är klar!

 

 • Alla nära och kära som både hjälpt mig på så väldigt många olika sätt, stort och smått, funnits vid min sida, heja på mig, lyssnat på gnäll och frustration, varit okej med att jag sagt nej.

 

 • Allt jag lärt mig! Det är både läskigt och jobbigt att slänga sig ut i något nytt och speciellt om det är större saker som boende men mitt tänk om livet är att jag alltid kommer att lära mig något. Kanske inte mitt i röran men sen. Och det har jag gjort! Så även om det varit sjuuuuukt jobbigt, så är jag väldigt glad över allt jag lärt mig!

3 lärdomar från året

 • Vi klarar så mycket mer än vad vi tror! Vem kunde ana att jag skulle kunna bygga om en bil till ett hem utan kunskaper… eller att jag fortsätta köra på trots att utmaningarna ständigt kom och kändes som ett dåligt tecken på att det var dags att bryta…. Vi klarar så mycket mer än vad vi tror OM, vi också tar hand om oss. Inte sen, när vi är klara, det är lugnare utan mitt i allt jobbigt, så är det viktigt att stanna upp och ta hand om sig.

 

 • Stora förändringar hos en själv, skapar mycket hos andra. Det har varit en del konstiga kommentarer, alla inte så snälla men jag har fortsatt tänka på min kloka vän Monica i Gudö som en gång sa: ”Ingen identifierar dig, andra har åsikt men definiera dig, det gör du själv”. Andra kommer alltid ha åsikter, de flesta förstår att man inte behöver säga alla dessa högt… men andras åsikter definierar inte mig. Jag vet vem jag är, vad jag vill, varför jag gör saker, vad jag tycker, vad jag lär mig och hur jag hanterar allt. Och, jag behöver inte alltid svara, förklara eller försvara mig på andras åsikter.

 

 • Det är när det är tufft som man märker vilka som finns där. Det förstod jag visserligen redan 2020, men tänkte på det även detta år. Det ledde mig vidare till att bli mer trygg i att känna efter i relationer med andra människor, hur vill jag att mina relationer ska vara? Sätta ord på det och också, välja det. Fokus på dessa.

3 saker jag ser fram emot

 • Mer tid över de 3 saker jag försakade detta år. Mitt företag, fysisk träning och ha kul. Det känns som ett fint utgångsläge och utifrån detta ska jag sätta mina mål för 2023.
 • Min bok. Det är så nära…  och det har varit svårt att skriva men också, våga släppa den ifrån sig då min story då kommer ut. Jag är nära slutet och jag ser fram emot att ta nästa steg… väldigt snart. 
 • Jag ser också fram emot att ta dagarna som de kommer under 2023. Känner ett härligt pirr om vad jag kommer vara med om, människor jag kommer att träffa och helt enkelt se vad världen och livet kommer att bjuda på! Jag är öppen för att pröva på, säga ja när nyfikenheten finns där. Har tänkt på att ha ett ord för 2023 och det har aldrig varit mer självklart:

LEVA 

Livet är NU

 

Livet är alla dagar och livet är också skört och går väldigt fort. Jag hoppas att fler inser det och är redo att dra i livets handbroms och våga styra själv. Mot det du vill, drömmer om, det som får dig att må bra. För nej, vi behöver inte acceptera att ”vardagen/livet är såhär” och gilla läget. Och ja, vi kan styra mycket mer än vad vi tror. Speciellt vad vi väljer att lägga våra tankar och energi på.

Det är fint att vara mer självsnäll och det är smart att stanna upp efter jobbigt, att faktiskt landa lite samt också våga gå mot det man vill istället för att bara acceptera och se vad som kommer i ens väg.

Tack 2022 för alla utmaningar, allt jag lärt mig och alla tårar. Tack för insikter och alla fel jag gjort, för att jag saktade ner farten när det var jobbigt, men jag gav inte upp och sen blev jag klar. Henning bilen är nu mitt hem. Och 2023, jag ser fram emot att fortsätta (ännu mer) hjälpa och inspirera de personer som vill må bra. Som vill leva, komma framåt, som vill styra sina liv så avslutar med att bjuda in till en kväll i mars, ”Landa som den du är, lyft som den du vill vara”

Jag hoppas att vi syns i Kristianstad och du hittar mer om dagen, anmälan och plats: HÄR