Planen var så fin! Och bra! Jag var så glad❤️

Jag skulle lämna Jämtland där jag kände mig klar, säga hejdå till alla för att sedan köra till vänner och Sandviken där jag skulle parkera Henningbilen. Jag skulle åka tåg till Skåneland där jag skulle fira farfar som fyllde 100 år. Det skulle vara firande, alla skulle vara glada, skulle få träffa nära och kära och, jag skulle vara glad. Jag skulle sedan åka vidare till Göteborg och bokmässan med min bok! Jag skulle hålla den i min hand, prata om den och, vara glad. Sedan skulle jag åka tåg till Sandviken och sakta men säkert åka neråt och komma till Skåne runt jul.

Istället besteg jag ett berg, på kvällen fick jag ytterligare ett samtal om farfar och 2 timmar senare började jag köra 110 mil och gick in i ledsamt mood. Firandet blev annorlunda, jag var orolig, använde min energi till att styra upp och hjälpa till. Hanna var bara hemma några dagar och då var ju allt bara rörigt, sen åkte hon vidare och det gjorde ont i mammahjärtat. Boken, när jag var klar i somras så var jag inte nöjd… så göra vid den ändå så jag kunde åka till bokmässan eller, göra om den lite för att sedan vara riktigt nöjd? Jag valde det sista vilket kändes rätt då och för mig, men nu när bokmässan närmar sig, är det allt lite tråkigt, ledsamt och jag ville verkligen dit. 

Saknar min Hanna.

Och jag är ledsen över att se farfar så trött.

Och vad ska jag nu göra i höst? Vara kvar eller åka iväg lite och var i så fall?

Zooma ut 

En sak som inte blir som tänkt, är lätt att fler saker hänger på, också påverkas och så står man där med 5 saker som är jobbiga och inte som man tänkt det. Men om man vågar bryta de där tankarna om att fastna och bara se det jobbiga, så kan man sedan försöka se bra saker:

 

  • Som mitt fria liv, att jag lever ett liv där jag verkligen kan köra dit hjärtat säger att jag ska vara och, ta hand och hjälpa mina nära och kära så mycket i nästan 2 veckor, hade jag aldrig kunnat om jag haft ”vanligt liv.
  • Vilket väder det har varit! Härliga sommarväder, varmt och föräldrarna har en magiskt fin trädgård med typ miljoner fina Dahlior. Färgglada sådana och så vackert!
  • All tid med nära och kära, träffa vänner!
  • Att jag fått hela TRE uppdrag/jobb på en vecka!
  • Boken… jag valde att fortsätta ändra och redigera, jag valde att inte lägga allt annat åt sidan för att skynda på den och jag vet att jag kommer vara MAGISKT glad när den väl är klar och ute för oj vilken resa det varit att skriva en bok, längtar till allt är över!
  • Att jag efter firandet gav mig 2 nätter på Grand hotell i Kristianstad som jag hade tänkt. Det var dags för min personliga konferens och det blev riktigt bra dagar och en väldigt nöjd Malin!

 

 

Jobbigt lägger sig med tiden, och för mig var denna första jobbiga tid i Skåne över. När det kändes rätt och mer lugnt, så körde jag iväg med Henningbilen ut i skogen där jag landat lite och även om jag inte riktigt är säker på hur jag vill göra i höst, så tänker jag att det kommer att visa sig väldigt snart.

Nu är det en ny vecka och nej, den blir inte som jag så längtat efter men… jag ska se till att den istället blir riktigt, riktigt magiska bra!