Så tänkte jag och gick iväg (på köpet fick jag även gå runt ett slott, se havet och gå runt en femte sjö) 🙈

Det gick bra nästan halvvägs. Passerat Långsjön, Tyresö/Flaten, Albysjön och lilla Fatburen. 800 m till Tyresö slott såg jag på skylt och tog en avstickare innan jag kom rätt igen. Sedan gick det… sådär.

Första ”knaset” – ville inte gå på trottoarkant utan verkligen i skogen så tyckte jag såg en stig och följde den. Längs vatten och sedan – stopp. En klippa rakt upp och jag förstod att jag måste upp där, för att komma fram. Lite klättring och jag kom till slut ut. Såg vatten och gick mot det och förstod inte riktigt om jag var rätt.

Ett äldre par kom i sekunden jag stod som frågetecken och de berättade att jag var vid Östersjön. Fick sällskap av dem till rätt väg och vi hann prata om både vaccin (som mannen fått) samt att äktenskap kan hålla trots stor åldersskillnad (hon hade inte fått) De sa hejdå och sa:

”Gå denna väg, du kan inte gå vilse”

Men. De hade fel.

Nu var jag plötligt i något som hette Raksta och där var det byggarbete. Typ överallt och lite till. Och så var batteriet nere på 20 % och nope, jag hade ingen powerbank. Det hade inte heller människor jag mötte (hann fråga minst 20 personer innan jag kom hem) Men i Raksta fanns en Monica. Hon hade inte rätt mobil men hon var snäll och följde mig så att jag kunde komma vidare. En timme senare hade vi hunnit prata om… väldigt mycket faktiskt, så mycket att vi blev lite osäkra på om jag skulle gå denna väg. Det var då vi mötte familjen.

De var vana vandrare och vi hakade på dem, vinkade av Monica och hann gå en bra bit och höra om deras vandringsäventyr innan… vi såg att det var fel Långsjö jag gick mot… (hur i hela friden kan och får man ha 2 Långsjöar så nära varandra) Och så hade jag nu gått runt även Grändalssjön.

Jag sa hejdå och gick tillbaka.

Då var jag inte så glad.

Och det var då rätt tillfälle att ta upp chokladet jag packat ner.

Gått en bra bit samt haft mobil på flygplansläge för att verkligen spara på batteriet, mötte jag 2 cyklister som hade paus. De hade inte heller någon powerbank men, de lovade att de skulle göra en fin pil längre fram så att jag såg var jag skulle svänga. Och japp, det var en väldigt fin och tydlig pil som mötte mig längre fram.

Nu hade jag en tydlig plan, mot Nyfors men inte komma över utan ville hålla mig på rätt sida, jag ville verkligen gå runt sjöarna.

”Det borde vara nära” tänkte jag när jag såg en mindre skogsstig och chansade (igen), följde en fick och vacker slinga, tyckte jag kände igen mig och jodå, jag kom fram till bron som jag så ofta gått vid Långsjön (den rätta Långsjön då…) Sedan var det sådär 3-4 km kvar och voilà – jag var hemma! Åt massor, tog varm dusch och sov kanske lite för länge.

Sammanlagt blev rundan 25,8 km och 33 765 steg.

Nej, det blev inte som tänkt… men när fan blir något det egentligen… 😉 Men man kommer alltid fram, till slut, på något sätt.

Om jag mår bra? Jaaaaaaa! ÄLSKAR detta! En heldag, något äventyr, inte så planerat utan ”jag går, hur svårt kan det vara” och så träffa människor och prata om både det ena och andra. Friskluft och frihetskänsla deluxe, jag är en mycket glad Malin som nu längtar till nästa äventyr!