Thailand januari 2014. Jag gick på kurs ”Digital Nomad” i samband med 4 veckor semester och när jag kom hem och bestämde mig att leva ett mer enkelt liv så sålde jag 80 % av allt jag ägde. Saker är… bara saker, så vad är viktigt – på riktigt tänkte jag och sedan dess har jag tänkt, eftersträvat och levt ett enkelt liv. Thailand januari 2015. Jag var tillbaka. Denna gången skulle jag stanna 8 veckor och jag vet inte vilken vecka in i vistelsen jag fick samtalet från mitt jobb att jag ”nog” var uppsagd pga förändringar med en kund. Jag var då ensamstående mamma med hus och det var en hemsk känsla att känna sig/vara så skör, där och då bestämde jag mig för att alltid ha flera inkomstkällor.

Dessa två resor har legat till grund över de val jag gjort i mitt liv.

Vem vill jag vara?

Vad vill jag göra?

Hur ska en typisk dag se ut?

Hur ska jag få till en skön livsstil så att jag kan njuta alla mina dagar?

Jag ÄLSKAR äventyr! Eller kanske mer utmaningar, att säga ja och inte ha det minsta koll på hur det ska gå till utan helt enkelt lösa det efterhand. Jag går lite igång på att känna mig som ett frågetecken som både får hitta lösningar, klara steg för steg för att sedan nå och klara det jag vill. Jag gjorde det första gången 2009 när jag slog vad med min dotter, jag gjorde det definitivt när cyklade till Paris. Äventyr skulle kunna vara någon helg här och där, kanske vecka, ibland månad men regelbundna äventyr i mitt liv hade jag varit ganska nöjd med men så flyttade jag till vackra Gudö 2020 och valde ett väldigt enkelt liv för att definitivt landa men också för att jag saknade det enkla livet, och hur enkelt kunde jag leva? Faktiskt väldigt enkelt. Och jag har aldrig förstått det där med att jobba massor för att ha råd med massor, bo dyrt och så jobba ännu mer för att få cirkusen att rulla på och oj, det gäller att inte bli sjuk för hur ska man då klara det ekonomiskt? Så vill inte jag leva.

 

Jag började följa olika konto på Instagram med hashtag nomad. Sedan blev det ganska snabbt vanlife och youtube. Under det senaste året har jag funderat på hur jag skulle inrett min van, vad som är viktigt för mig för det finns mycket man kan välja bort så – hur enkelt vill jag ha det, vad är viktigt för mig och vart vill jag åka?

 

Allt börjar med en dröm. Som får ringar på vattnet, man antecknar, ändrar, lägger på minnet, sparar, drömmer vidare och samtidigt så svarade jag på frågor jag hittade från gamla kurser och föreläsningar jag hållit, för att lyssna mer inåt för att hitta vad jag ville göra i livet. När den 50:e frågan kom, DÅ visste jag helt säker att det var vanlife som var mitt nästa äventyr.

 

Det var nu sommaren 2021 och jag började berätta för fler än bara min dotter Hanna som var den enda som visste mina drömmar. Jag började leta efter min bil, jag visste nu också vad jag letade efter för bil och varje dag fortsatte jag inspireras och känna efter hur det skulle kännas, varje gång var min känsla att det var rätt, även om det kändes läskigt och pirrigt, nervöst och lite galet. Tankarna ljög på ganska bra och sa att det både var fel och att jag var för gammal men tankarna ska man inte tro på utan vad känns rätt därinne – precis – detta är rätt.

 

Så allt börjar med en dröm. 

Vad drömmer du om?


Jag har samlat alla inlägg som handlar om Vanlife HÄR

Vill du läsa boken gör du det här, kan du ladda ner den HÄR