Sluta jämför dig! Med andra men också ditt tidigare jag… NU är nytt utgångsläge, det är där du startar och du ska framåt! 
Sträck dig, var glad vad du tidigare klarat… men släpp det sen, fokus på framåt, det är dit du ska!
Check på 3 km! 3 månader sedan sist… 99 dagar till marathon

 

Jag skrev orden efter min första löparrunda på 3 månader på sociala medier för det slog mig hur stark jag är mentalt. För visst skulle jag också kunna falla. Jämför med att jag för 3 månader klarade att springa hela 2 mil, eller för 1 år sedan, då vägde jag 10 kg mindre. Men vad tusan… Vad hjälper det mig nu? Inte det minsta!

 

Varje vecka coachar jag människor och dessa tankar på bakåt är ett återkommande ämne. Istället försöker jag få dem att tänka på vad som var bra med bakåt, vad lärde du dig, vad är du stolt att du klarade/var, vad väljer du att ta med dig? De där små sakerna man kanske inte var så nöjd med, det är där du kan ha lärt dig ditt livs läxa! Om det så gäller träning, i livet i övrigt, vad som, allt bakåt som kanske inte var det roligaste eller lätt, det är kanske där du lärde dig som mest. Det är ju toppen! Ta med dig just det!

 

”Man kan inte leva på gamla meriter” är ett citat jag har med mig. Vetskapen att man klarat vissa saker ska man ha med sig, att man klarat dem, är nöjd över, DEN känslan ska du ha med dig. Men man kan inte leva på gamla meriter utan då var då, nu är nu och framåt – det är bra att ha fokus åt det hållet för det är dit vi ska, om vi så vill eller inte vill… Och här kommer en sammanfattning:

 

  1. Vad var bra med bakåt?
  2. Vilka läxor lärde du dig?
  3. Vad är ditt nya utgångsläge?
  4. Vad är ditt mål?
  5. Ta med dig det du klarat, lärt dig, lite som en osynlig medalj du har på dig för att du lärt dig just detta
  6. Börja jobba framåt