2 ”checkar” varje år

Sedan jag cyklade hem från min fasta anställning 6 juni 2016, har jag gjort 2 checkar varje år (om alla delar i mitt liv) där jag funderat på:

  • vad vill jag göra nästa halvår?
  • fortsätta med det jag håller på med, ändra något eller byta riktning?

Det får mig att känna mig väldigt levande! Ger mig en härlig frihetskänsla att inget behöver vara ”som det alltid varit” utan mer som jag vill/bestämmer att det ska vara. Det som känns rätt här och nu.

Det får mig också att förbli modig att prova nya saker, utvecklas. Variation och ha kul är också ett måste för mig. Detta är SÅ mycket jag, och hur jag vill leva mitt liv., härlig salig blandning. Gudskelov att man är vuxen och själv får välja sitt liv <3

Enda målet jag satt för 2021 var därför – Skriva klart min bok. Japp, det är dags för den nu. Påbörjades 2014 men, då fick jag inte till den, jag var helt enkelt inte redo utan behövde göra min (inre) resa först.

Alla andra delar satte jag fram till sommaren och det var inom områden som företaget, ekonomi/vardag, hälsa, boende, vanor och så min bok. Jag valde också att dela dessa mål öppet på Instagram av flera anledningar. Dels för att jag vet att om man berättar om sina mål, då är det lättare chans att nå dem. För att man ”blottat” sig och får lite press på sig att leverera. Men också för att visa att den pressen inte är så farlig utan även kan ses som en drivkraft att faktiskt arbeta mot mål som man själv vill, jag ville inspirera andra.

Mina mål att nå till 11:e juni var:

  • FÖRETAGET. Förenklat, klar med mina 3 olika delar – CHECK
  • EKONOMI. 6 olika inkomstkällor. Sparat 50 000 kr. – Klarade redan i mars så – CHECK
  • BOK. Skrivit 30 000 ord – Alltså… redan i mars hade jag skrivit 38 000 ord så – CHECK
  • HÄLSA. Springa milen under timmen. 20 armhävningar på tå – Stora utmaningen då jag varit sjuk, men ville ändå ha dessa mål som en morot. Men, kroppen blev inte frisk och så på det fick jag 2 hjärnskakningar innan april månad var slut… – INTE KLARAT
  • BOENDE. Kommit på var, och hur jag ska bo – Haha, vilken rolig del detta är men… – CHECK

———————————-

Vill du i sommar få inspiration, tips och verktyg att utvecklas inom ämnena entreprenörsskap, personligt varumärke, flera inkomstkällor, arbeta online – så anmäl digHÄR

Det bästa med detta halvår? När jag fick andra hjärnskakningen i april, la jag skorna/mål/allt vad heter fysisk träning på hyllan och tänkte att jag släpper det helt, vilar mig i form. Vilket var smart! För när juni kom, så kändes kroppen äntligen både frisk och redo, och jag har i juni kommit igång riktigt bra!

Vad har jag lärt mig mest från detta halvår? Att jag satt lite fega mål… Tänker på ekonomi och bok. Att det inte var så utvecklande och ganska ”safe” att jag skulle nå dem. Och så kommer jag också ihåg när jag satte dem, det kändes bra och säkert att jag skulle klara dem men inget pirr som ofta visar att det är lite läskigt… Skärpning Malin, du vill utvecklas och då behöver du också utmana dig.

Största insikten? Jag visste att jag har pannben och är starkt mentalt, men detta halvår fick jag verkligen bevisa det och åh, jag är så stolt över att jag klarat det så bra! (En dag kommer jag berätta mer, men inte idag)

Nu är det sommar och här finns inga mål MEN, det finns ändå fokus på vissa områden som jag gärna vill göra. Varje dag, 6 dagar i veckan, vill jag 1) träna något 2) skriva på min bok 3) Göra något med/för mitt företag. Ibland är det mer, ibland mindre, jag låter sommaren och lusten styra för att sedan i augusti fundera över höstens mål/fokus.

———————————-

Hur har det gått med dina nyårsmål? Och vad mer vill du uppleva under 2021?