Rent konkret så är detta det största. Även om man drömt och tänkt tidigare, haft dröm länge så är detta ändå det första steget man tar, nu blir det på riktigt.

 

Jag hittade min bil på Blocket. Den var allt det jag ville ha, det var en Fiat Ducato från 2011 som gått 6700 mil. Allt såg bra ut. Jag hade bollat med min vän Anders som bad mig fråga om några saker och jag ringde Linköping en söndag för att höra att den var såld MEN, pengarna hade inte gått igenom och han var lite upprörd. Det var inte heller ag som ringt utan tydligen var det 4 personer till och så sa han samma till mig ”Den som ringer först tisdag kl.10 vilket är tiden hon fått på sig, den får den” Jag skickade sms på måndagen och skrev att jag verkligen var intresserad.

 

Sedan ringde jag på tisdagen 9.50… lite innan 10 och ja, han var fortfarande upprörd för betalningen hade gått igenom men nu ville hen att de skulle köra hem den, sådär 40 mil… Jag ”bekräftade” att jo, det lät inte bra och konversationen var igång. Han frågade vad jag skulle ha bilen till och jag sa kanske sa att det var mer akut än vad det var men att jag skulle bygga om och bo i den. Han avslutade med: ”Jag ringer dig vid lunch”

Jag skickade ändå ett sms till med att jag skulle kunna boka tåg direkt och komma ner, det var inga problem och att jag såg fram emot att han hörde av sig vid lunch och då med positivt svar. Han ringde 11.00 och sa att jag kunde komma ner.

 

Jag bokade tåg och åkte ner till Linköping. Han hämtade mig och körde långt iväg till ett industriområde och jag funderade på hur rätt detta var, eller kändes… Skulle provköra och hade ett hjärta som slog alldeles för snabbt, jag frågade om de kunde backa ur bilen från garaget… Jag hittade inte handbromsen (den satt på vänster sida), växelspaken var till höger om ratten alltså högt upp och jag bara skakade på huvudet när jag inte ens hittade dragläge och jag hoppade ut på vägen. Blev omkörd direkt och hade mantra: ”Ta det lugnt Malin, ANDAS”. Ganska snabbt parkerade jag och ringde vännen Anders och kom inte ihåg vad jag sa men jag hade lite smått panik över att köpa bil när jag inte kan något om bilar, alltså inget alls. Vi pratade, jag blev lugnare och så sa han något i form av: ”Det är inte ett hus på 5 miljoner du ska köpa” Det avdramatiserade allt. Nej, precis just så. Det är lugnt.

 

Jag hade dock väldigt ont i huvudet, det ösregnade i Linköping och jag hade aldrig kört så stor bil så jag frågade om det var en bra bil… efter ett ja på den frågan, så betalde jag handpenning och vi bestämde att jag skulle åka ner på lördagen och hämta hem den. Och det var precis det jag gjorde. Åkte ner, körde den tillbaka med alldeles för hög puls första 5 milen innan jag kände mig mer bekväm, det var också här jag upptäckte att jag tydligen även hade en växel 6… Jissus. Sedan fortsatte jag 5 mil innan jag tog paus, körde in fel på en mack så fick göra min första parkering där jag backade in och blev SÅ mallig över att det faktiskt gick helt okej! Ringde Hanna, mamma och Anders och mest tjöt av glädje innan jag fortsatte köra hem (med lika hög puls och lite småskrik då och då, givetvis svängde jag av i god tid för att slippa tunnlarna i Stockholm) och kände att NU är verkligen äventyret igång, wow, jag ska verkligen göra detta!

 

Den 6:e november 2021 och jag har köpt min första van.


Jag har samlat alla inlägg som handlar om Vanlife HÄR