Jag är rädd för vatten. Från början var det att vara under (fastnade under en brygga när jag var yngre) så jag var försiktig bär jag var i vatten, försökte dyka lite, doppa mig men jag höll andan och undvek det mer och mer. Ju mer åren gick desto mer ”kommer man undan”, man kan ju bara säga att man är en badkruka…

 

Jag valde för många år sedan att ta den säkra vägen. Undvika det som var läskigt och glappet blev större och större, det kändes mer och mer läskigt, kände mig mer rädd och till slut då, slutade jag bada.

 

Men någonstans därinne har jag haft tanken att ”en dag så”, SEN – har jag lagt till, men när vi nu kom till sommarstuga med pool och med bonustjejerna som är mer eller mindre vattendjur, såg jag min chans att testa. De har vetat att jag varit rädd, även skvätt med vatten har jag markerat varit läskigt men jag kände mig trygg med dem samt att de respekterade både mig och min rädsla, detta är onekligen alltid en bra grund för vad man än ska prova. .

 

Första steget var att byta om och gå i, check. Sedan leka i vattnet, check på den också. Jag provade sedan simglasögon, dippade huvudet, provade att titta, simmade lite och sen var jag nöjd. Jag lämnade poolen och kände mig modig men också att det inte varit så läskigt. Jag insåg att jag förstorat upp rädslan, visst var jag rädd men, det här kändes ändå okej och dagen efter var jag redo för lektion 2.

 

Mellansyster och lillasyster lät mig åter igen prova saker i min takt. Simglasögon på, simma under vatten, försöka komma ner längre (rumpan guppade snabbt på ytan). Sitta på botten, på knäna, röra med handen. Hoppa i från kanten… och till slut var jag redo för det som jag alltid imponerats och tyckt varit så snyggt när andra gjort det, och jag själv också velat – dyka sådär fint ner. Jag stod i trappan, var redo, fick tips av tjejerna och så dök jag.

 

Svårt att förklara hur stort detta var för mig men ja, de här 2 ”lektionerna” var stort för mig och jag tänker fortsätta på detta, att träna och göra mig mer van vid vatten. Det är såhär jag vill leva och vara, att jag provar läskiga saker, saker jag inte kan, jag vill med andra ord utvecklas och jag vill inte längre vara rädd. Så onödigt… att låta rädslan bli större ön vad den var, bara för att man låtit tiden gå för långt. Så nu är nästa plan att väldigt snart prova igen, det ser jag fram emot!

 

Har du något som du är lite rädd för och skulle kunna ta ett litet steg mot?

Första steget – gå ner i poolen
Andra steget – prova sig fram
Och till slut vågade jag dyka i….
Inte så snyggt kanske men, det bryr jag mig så mycket om – jag vågade!!!