I våras bestämde jag hösten. Hur den skulle se ut. Vad jag skulle prioritera, arbeta med, allt var klart och jag la det åt sidan. Dock var det en liten procent som gjorde att jag inte kände mig 100 % nöjd. Men jag lät det vara, 99 var också väldigt bra. 

Sommaren gick

Fina sommaren och mycket mer ledig tid. Först med kärleken, sedan med familjen. Jag arbetade lite då och då, procenten som ännu inte var nöjd skavde lite till, men jag lät det vara. Att vara 100 % nöjd med allt är inget jag strävar efter, mycket går att förbättra och utveckla och igen, 98 var också väldigt bra.

Förra veckan tittade jag igenom min första arbetsvecka och det skavde mer

Så mycket att jag lät det vara och istället vara helt med familjen. Jag kunde inte sätta punkt på vad det var som skavde, jag visste också att man många gånger då också brukar sätta sig ner och verkligen ge sig hän på att hitta felet, lösningar, börja agera för när det skaver är vi människor så snabba på att att få bort det snabbt. Jag har upptäckt att det andra sättet passar mig bättre, backa från det helt. Få tillbaka balans, lugnet, må bra, först då får jag inspiration och kan fatta bra beslut när det skaver.

Det var det jag gjorde

Sökte inspirationen genom att vara närvaro med människor jag älskar, göra saker jag älskar, ta det lugnt, vara i skogen, mindre online, andas, bara vara. Jag var däremot redo att ”öppna” den boxen igen som i måndags när jag skulle men det tog emot. Så när kärleken kom med kaffe vid 06, tog jag en klunk och låg kvar. Först 09 gick jag upp. 10 öppnade jag datorn och först då insåg jag att skavet var större, ”Såhär kan jag inte göra/ha det höst”, var min tanke så jag stängde av. Åter igen, inte få panik och fatta beslut av desperation, utan landa och få balansen inom mig och SEN, fatta beslut av inspiration.

Jag behövde inte vänta länge

Redan på eftermiddagen (givetvis i skogen när jag sprungit klart) stod det klart hur min prioritering skulle vara i höst. Jag öppnade datorn, ändrade lite och stängde ner igen. Dagen efter öppnade jag igen, ändrade lite till och stängde av. Så fortsatte veckan och tankarna har onekligen levt berg- och dalbana med mig. Jag både förstår och kan tankar men det innebär inte att de där negativa påhittade tankarna (de flesta är ju inte ens sanna…) ploppar upp som popcorn även på mig ibland. Jag duckade så gott jag kunde när de kom, försökte inte göra så stor sak av det utan fokus var fortfarande att göra fina saker för mig själv, vara snäll mot mig.

Höstens lista och prioritering blir en annan

Som känns mer rätt och kanske mest för att jag vågade stanna upp, ge mig tiden jag behövde och fatta beslut av inspiration istället för att köra på med det som skavde, eller ännu värre, sen av desperation någon snabblösning för att bli av med det som skavde. Nu ser jag fram emot hösten på ett helt annat sätt! Nu pirrar det i magen, känns lite läskigt blandat med kul, jag känner mig inspirerad till att börja jobba – sen. Jag har snart 2 veckors semester och det känns knas att sätta igång något veckan innan så när jag är tillbaka, DÅ är jag tillbaka, 10:e september får vara min höst-börja-jobba-dag.

Ett av mina viktigaste tips – fatta beslut av inspiration, inte desperation

När det inte blir som tänkt, när det skaver, när det blir fel, när det är jobbigt, när du är arg, ledsen och frustrerad. Se först till att du mår bra. Tid för att landa. Ut i skogen. Omge dig med fina människor. Se till att du mår bra. Fatta beslut av inspiration istället för desperation. Ge dig den tiden, var snäll mot dig själv. Du kan välja att bli rädd när det skaver eller att se det som möjlighet att stanna upp och hitta en ännu bättre väg att gå, du bestämmer så välj bra.

Har myst i Nynäshamn i veckan
Men mest varit ute i skogen. Mycket. Stoppas givetvis inte av lite regn.