Vilket år 2020 blev! Och tänk, även om det ser ut som Corona lär fortsätta in på 2021, så är jag ändå peppad på nytt år! Det är jag varje år, inför ny månad och ja, även måndagar är jag pepp på ny vecka och nytt tag, nya möjligheter.

Som den Målbildstränare jag är, så kommer jag givetvis sätta mål för nytt år, men jag gör det alltid i följande ordning:

3. Sätta mål för 2021

2. Brainstorma, våga öppna upp

1. Vem är jag, hur vill jag leva? Börja med grunden/värderingar, du du är och vill vara. 

Så innan jag ens tittar på målen för 2021 gör jag punkt 2 samt börjar på punkt 1.

Jag har haft en stor dröm i många år och när jag såg att jag var nära, så gick jag all in. Lite för all in, absolut ska man anpassa sig ibland till människor och miljöer men inte göra avkall på den man är och vill vara, det finns en linje och den passerade jag. Jag ser det som att jag gick lite vilse, det gör man ibland och att jag nu är tillbaka till mig Malin, landat och jag känner mig trygg.

Jag tror på något sätt att det var bra att jag gick vilse, för allt blev så mycket tydligare, vad som är viktigt och varför. Jag har också vågat se djupare på den där drömmen, varför jag haft den, vad den egentligen står för och åh, ibland är allt djupare och har större mening än vad man förstår så… tack Malin för att du vågade gå ny väg, gick vilse.

Så på punkt 1 svarar jag: Jag vill känna mig trygg. Det viktigaste för mig och det räcker att veta vad det betyder för mig men detta är den starkaste känsla jag behöver känna, och vill följa. Jag vill också leva enkelt. Jag bor just nu väldigt enkelt, äger lite och åh, vad jag mår bra då. Jag vill leva varje dag. Jag VET att de flesta har en vardag med massa måsten och ska/borde, fullt schema och så andas man ut på helgerna, Eller kör hårt varje år för att sedan på sommarsemestern njuta av sin ledighet. Jag vet, att så vill jag inte ha det (och jag tycker absolut ingenting om de som vill, väljer att ha det så, vi är alla olika och jag skriver bara hur jag vill ha det/följa i mitt liv)

Av detta kommer så många saker. De blir mer en vardag än drömmar och mål för mig, så det är mycket jag inte ens behöver drömma vidare om. Men däremot kan jag med denna grund, brainstorma och öppna upp med vad jag vill innan jag går vidare och sätter mina mål.

—————————————————————————

1. Bättre hälsa. Det har varit mycket stress under 2020 och jag tycker att jag klarat det bra mentalt. Kroppen däremot klarade inte det. Efter att ha bitit ihop rejält i 2 månader, sa den till rejält en natt i juli och ja, det blev den värsta natten i mitt liv. Sedan dess har det varit fokus på att komma tillbaka efter den händelsen. Det har dock gått åt rätt håll, jag har varit väldigt bra/snäll och lyssnat på kroppen och jag är nu redo för att köra på försiktigt för att sedan öka mer i mars.

2. Företag/jobb/projekt. Jag har/arbetar mot min dröm/mål vilket är flera delar och inkomstkällor. Olika delar av den anledning att jag gillar olika delar, behöver/vill ha variationen och så flera inkomstkällor för att ha en bra balans och inte vara så skör. Givetvis och utan tvekan bara delar som känns riktigt bra, som är kul, där jag får hjälpa andra.

3. Det är dyrt i Stockholm. Och det känns som om jag inte är klar med Stockholm…  och för att få något mer eget, så krävs det större kapital så jag ser att jag kommer/vill spara mer. Det ser jag inte som några som helst problem då jag både är ekonomisk, är kass på att handla och ja, jag lever billigt liv helt enkelt, då mår jag som bäst. Denna höst har varit en VÄLDIGT bra start… och jag kommer fortsätta under 2021 att spara pengar.

4. Ha kollegor. Redan 2017 tog jag lite extrajobb (på polisen i Kristianstad, sååå kul) för jag saknade kollegor, blev lite rastlös av att bara jobba hemma och 2019 bestämde jag mig för att ändra mitt företag så att det passade bättre, skapade mer tid att ha ett extrajobb/deltidsjobb som passade bra ihop med mitt företag. I höst har jag haft underbara kollegor på det jobb jag varit på några timmar mitt på dagen, det har bara bekräftat att jag definitivt både vill, och behöver ha kollegor! Bonus på detta är att jag får vara ute massor i skogen. Är glad att jag sa till att fortsätta här fram till sommaren.

5. Bli kär. Jag har så mycket att ge. Och med ge menar jag kärlek och romantik, omtanke och hjälpa, skämma bort, lyfta och finnas vid någons sida när det är glatt men också jobbigt, då är jag väldigt bra att ha vid sin sida då jag inte tror på/ser problem utan bara lösningar. Andra drömmer om fint hus, prylar men ja, jag behöver inget av materiell värde, det är inget jag drivs av. Jag har lärt mig så otroligt mycket dessa sista år, mest om mig själv. Trygghet står högst upp på listan, jag måste känna mig trygg för att ge och det ligger kvar. Vad det innebär för mig vet jag och jag kommer inte ge avkall på denna bit. Jag kanske inte är och tänker ”som alla andra” men kan vänner acceptera och respektera det och mig, så är jag säker att det även finns en man som är mentalt stark och kan göra detsamma så utan att ha bråttom, så öppnar jag upp för just detta.

6. Rutiner. Mest morgonrutiner då jag mår bra av en bra start på dagen men också rutiner för att få till saker jag älskar och vill göra mer utav. Det sista halvåret har jag mest låtit kroppen och energin styra men nu är jag redo. Läsa, skriva är två stora samt mental träning/meditation vlll jag också få in på vardaglig basis. Jag tror mer på de små förändringarna i vardagen och jag känner mig redo för att hitta dessa rutiner så att jag får mer av det jag vill ha.

Det var mina saker och tankar inför 2021, vad är dina? Vad vill du ha mer och större utav under 2021?