Plockat blåbär på arbetstid i höst <3

 

”Bästa Malin” säger charmiga 5 åriga killen och kryper sig närmre och jag känner hur hela hjärtat blir varmt, leendet är där direkt och jag tjuvar åt mig en kram. Så mycket fint jag fått i höst, tack vare frågan som jag följde – ”Vad behöver jag just nu?”

För livet ändras. Förutsättningarna. Något händer, Corona kanske, och du, jag och vi, blir tvingad till att göra ändringar men de är kanske inte bara fel, i det stora hela kan de också vara bra. Livet ändras och kanske man/vi inte bara kan fortsätta som man alltid gjort, man kanske/behöver lyfta blicken och fråga sig just denna fråga: ”Vad behöver jag nu?” Och vågar man lyssna inåt, och på sig själv, så är jag säker på att vi har alla svar själva på vad vi behöver, och vad nästa steg är. Själv separerade jag i somras och även om jag ville det, så blev jag lite handfallen för denna gång hade jag inte en plan B. ”Vad ska jag göra nu?” var första tanken men den bytte jag mot just – ”Vad behöver jag just nu?”.

”Bo själv och jobba hemma”

Jag fick panik när jag såg att det var så det kanske skulle kunna bli. Men ”kunna bli”, det bestämmer ju bara jag, om det ska bli åt det hållet, låta slumpen/”se hur det blir” eller att jag styr upp det. Praktiska pannbenet på och inom 1 vecka så hade jag både hittat boende där jag hyr in mig på nedervåningen och där min hyresvärd lever på övervåningen, samt ett deltidsjobb på en Ur och Skur förskola där jag kommer sist och går hem först (passat väldigt bra med mitt företag). Dessutom… får jag där världens godaste mat, vara ute i skogen hela dagarna, härliga kollegor med mycket skratt och så får jag då kramar från charmiga 5-åringar. Hemma, blev mer än ett hem, de känns mer som en familj. SÅ tacksam <3

Följ gärna @iurochskurmullebobyphilip på Instagram för att se hur gott man kan äta på en förskola/skola. Mycket inspiration till god mat!

”Vad behöver jag just nu?”

Nu börjar snart nytt år, jobbet tar slut och jag har börjat tänka på mitt framåt. Vad jag vill, vad som känns rätt och vad jag behöver – just nu. Det är härliga tankar. Ingen stress när jag tänker på det utan leker fritt med tankar samtidig som jag känner efter vad jag vill. Vad som är viktigt för mig. Jag tänker mig något jobb, det har varit så fint med kollegor, härlig energi, Corona lär fortsätta och jag behöver/vill vara runt människor mer än bara jobba hemma. Och boendet, jag är ju lite kär i Gudö… så hur ska jag här kunna hitta något mer eget där det mest är stora dyra hus? Hitta? Jag kan också tänka skapa, vad vill och kan jag skapa här? Mm, lite tankar kommer upp och jag ska fortsätta fundera på detta spår.

2020 var kanske inget bra år men kan varit nyttigt för många att stanna upp. Livet har onekligen förändrat mycket/oss, kanske vi inte kan/vill fortsätta som vi gjorde innan och vad vi är vana med Jag har också funderat en del sista veckorna, vad som känns rätt för 2021. Jag minskade med att vara aktiv på sociala medier för ville inte bli inspirerad utifrån utan mer lyssna inåt, dragit i handbromsen på vissa projekt, skjutit på andra och ja, det känns rätt att ändra om lite, just för att allt lite har ändrats om. Nu är det 2 veckor till jag åker till Skåneland och jag har en känsla att jag tills dess har landat lite mer i hur 2021 kommer att se ut, iaf första halvan. Jag ler, mår bra och jag känner mig pirrigt förväntansfull!

Så, jag ställer frågan till dig, om ditt framåt…

”Vad behöver du just nu?”