Det är 1 år sedan jag förstod att jag var högkänslig eller starkskör som jag mer använder. Högkänslig och extrovert. Jag kör på, hög av energi och när jag är den där starka Malin, då är jag stark, driven, får massor av gjort och jag älskar denna del av mig. Sedan behöver jag lugnet, den andra biten, då är jag skör och reagerar över mycket, Då är det viktigt att jag känner mig trygg. Detta år var året jag insåg hur viktigt det faktiskt var att känna mig trygg (och vad det betyder för mig)

Det blev ett stort AHA hos mig när jag förstod allt detta. Så stort att jag var tvungen att bryta vissa mönster, hitta andra rutiner. Att ha det lugnt och stressfritt runt mig, mer planerat, visste jag var viktigt men nu förstod jag HUR viktigt det var. Och jag såg tillbaka en väldigt massa år och insåg varför jag inte alltid orkat, påverkats av när det varit rörigt och konflikter på gamla jobb/relationer, att det varit där min energi tagit vägen. Istället för att ”komma framåt” har jag först behövt ”städa upp” där det är rörigt för att SEN kunna sätta igång.

Det har hänt massor sedan detta AHA och det har onekligen varit ett jobbigt år men jag har någonstans vetat att det är okej med jobbigt, jobbigt är ofta utvecklande och det är jag alltid positiv till. Jag vet en dag i april när en annan insikt slog till (och det jäkligt hårt) att nu väntade extra jobbiga månader. Varje kväll i 2 månader grät jag mig till sömns, på morgonen hade jag sedan mantrat ”Om ett halvår mår jag bra, om ett halvår mår jag bra” Det var någon slags överlevnad som slog till, mitt pannben och jag såg det som ett av alla de fysiska äventyr som jag tidigare gjort, detta var bara det längsta av dem samt det som skulle krävas mest mental styrka. Ett halvår senare i oktober mådde jag bra. Jag hade klarat ännu ett äventyr/utmaning.

Det är allt detta som nu ligger som en grund när jag kikar på 2021, mål och den riktning jag sätter för framåt. Vem jag är, vill vara och hur jag vill leva. Så tack 2020 för att du skakade om och gjorde så att jag kom på rätt spår.

Jag vet att jag inte är ensam om att haft ett tufft år men, vi kan fastna och se allt jobbigt med året eller… så kan vi välja att se vad vi lärde oss. Vad fint vi varit med om, insikter, nya personer som kommit in, vad vi skrattade åt. Vi får välja vad vi tittar på och tar med oss så – vad väljer du?