Vilket år! Och innan jag börjar sätta klart mina mål för 2020, behöver jag göra en koll på året för att ta med mig:

  • Vad gick bra, vad gillar och vill jag ha mer utav?
  • Vad var utmanande, vad tar jag med från det?
  • Något mer jag känner att jag vill ändra, lägga till, utveckla?

Jag håller mig till dessa funderingar och jag skulle kunna dela in året i månader, men också inriktningar i livet såsom jobb, familj men jag har istället valt att fundera på de ord jag tänker på sammanfattar 2019 väldigt bra.

UTMANANDE 

Jag bara MÅSTE börja med detta för det var det första jag kom på. Erkänner att jag under året när jag varit som mest trött över situationer tänkt ordet jobbigt… men bytt ut det till utmanande. ”En jobbig dag betyder inget dåligt liv”, lite åt det hållet har jag tänkt.

Familj. Jag träffade kärleken oktober 2017 vilket gjorde att hela 2018 blev ett sväva-på-moln-år, allt var för första gången. Men vi gjorde aktivt val att prioritera relationerna i vår nya storfamilj och det blev ett lekfullt år med spelkvällar och aktiviteter. Lagom till 2019 började, kände jag att vi nu lagt en bra grund och nu mer kunde hitta mer rutiner för att få saker och ting att fungera lättare och bättre. Det är det vi gjort 2019 och i höstas kändes det som vi landade, så skönt även om jag förstår att vi nog fortsätter utvecklas och växa tillsammans.

Arbete. Jag kände i våras, skavet jag inte kunde sätta fingret på vad det var, eller ville jag inte ”Herregud, jag har ju det så bra” tänkte jag och slog bort tankarna som ändå stannade kvar. Dessutom växte de så när hösten kom, var rastlösheten ett faktum. Friheten jag uppskattat tidigare (i Skåne med stor bekantskapskrets), gjorde mig rastlös och jag klättrade på väggarna över all tid jag hade, jag kände mig oinspirerad och kreativiteten dog lite, något måste hända tänkte jag och sökte jobb och fick det. Så gjorde jag faktiskt redan hösten 2017 och var lite då och då på polisen i Kristianstad. Jobbet blev dock inte som jag tänkt men det viktigaste var att det var nyttigt för mig att prova ”ett vanligt jobb” Uppskatta friheten med eget… men också inse att jag verkligen vill ha en plats med kollegor att gå till. Så jag slutade och var en nyttig erfarenhet rikare för nu vet jag vad jag verkligen vill ha!

INSIKT & ANSVAR

”Jag vill må bra under tiden jag når mina mål” sa jag till min mentor jag haft i höst. Hon frågade givetvis vidare på vad det innebar för mig och ja, då förstod jag vad som verkligen är viktigt för mig. Vad som som alltid ska prioriteras, inte glömmas, ta bort eller ignorera, dessa saker är viktiga för mig att följa för att leva det liv jag vill leva.  Det i sin tur ledde till att jag verkligen prioriterar dessa saker men också blir bättre i min kommunikation med andra, bli mer tydlig (och ännu mer nu när hormonerna detta år verkligen gett sig tillkänna och rört till det en hel del)

Och det är häftig att stå upp för sig själv. Min mentor pratade ofta om ansvar… och det stämmer så bra. JAG måste ta ansvar över att jag får det jag mår bäst av. Kan inte skylla på andra utan mitt ansvar att jag prioriterar mitt mående, är tydlig med et till andra och ja, dessa saker har jag landar i och det känns fint.

Min hälsa. Det blev (igen) inte som jag tänkt men hallå, jag är svensk mästare på att LADDA OM, ta nya tag! Jag hoppade av Marathonsatsningen, tog ett steg bak, vilade mina skador och först när oktober kom var jag redo att ta nya tag på riktigt och då gällde det att ta ansvar över min träning. Vad är kul/inte kul, vad vill jag ha? Jag hamnade på Crossfit Kapacitet i Farsta och efter 2 månader känns det som att det är där det känns att jag kommer vara även 2020. Satte mål i höst att gå ner de 10 extra kilona men företagsmålet i samband med att jag jobbade massor, gjorde att jag la hälosmålet på paus (viktigt, lägga på paus är att man stannar där man är, lyckats med, inte tappar och går tillbaka upp allt igen) Nu är jag redo att ta upp det igen!

Vandringen som blev klättring. Mitt och kärlekens vandring blev mer klättring och oj, vilket härligt äventyr det var men också utmaning! Det är det alltid när vi både planerar och ska genomföra våra äventyr, det slår oss att 1) Vi är så lika i grundvärderingar och när vi ser framåt, ser vi samma saker/mål 2) Vi är också olika. Vad vi behöver, vilket sätt vi ska ta oss ”framåt”, hur vi tänker och agerar när något kommer i vägen 3) Att det är också detta vi ska fokusera på, att vi kompletterar varandra. ”Vi är bra för sig men tillsammans är vi grymma” sa jag efter vårt äventyr och jag står kvar vid det.

”Jag skulle vilja färga håret blått” har jag tänkt så sjukt många gånger sista åren och detta året slutade jag säga det och istället – färgade det. Inte alls konstigt, svårt eller svårt att finna sig i det så förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Jag måste sluta säga allt jag vill, ska göra – en dag, och faktiskt bara göra det. Vad är det värsta som kan hända liksom…

Det hade varit så lätt att bara låta bli att köra bil i Stockholm då jag verkligen inte tycker om det, skriker högt väldigt ofta, får ibland ögon som fylls av tårar… men hallå, då lär jag verkligen mig inte det, tänkte jag och fortsatte. Och nu i höstas har jag både känt mig bättre på att både köra och även hitta vilket är fantastiskt kul, samt även smart att jag inte bara gav upp när det var så svårt hela första året. 

KÄRLEK 

Det händer något när man lever ett och mitt i ett kärleksfullt liv, jag har så otrolig mycket kärlek i mitt liv! I början av när vi blev storfamilj kände jag mig lite ovan och överväldigad, eller, det föll sig inte naturligt hur jag skulle ta allt (jag var inte van) eller själv agera men jag kunde inte göra annat än ryckas med. Jag känner också vad det gjort för mig att leva med så mycket kärlek, gillar denna Malin mycket mer!

Vänner. Jag förstod när jag flyttade från Skåne att den biten skulle ändras. Jag hoppades bara att det skulle bli naturligt, inga drama utan vissa blev mindre kontakt vilket är naturligt medan mina nära skulle fortsätta vara där, varför inte liksom? Jag blev riktigt sårad av en person… men samtidigt såg jag det som att hon gjorde plats för nya och så tänker jag på mina 3 fina vänner som jag fortfarande har så nära, blir nästan tårögd här men så sjukt tacksam för dessa 3 – Rebecca, Tina och Frida. Ni är bäst och guld värda!

Mitt företag LADDA OM. Så mycket kärlek jag känner för att hjälpa andra att må och nå sitt bästa jag! Därav min nya onlinekurs LADDA OM MÅLFOKUS. Så enkelt att logga in med sina drömmar och mål, lätt att dela upp och bryta ner, skapa en bra plan, bygga på sitt pannben och förstå sina tankar, därav lättare att nå sina mål. Det har alltid varit och kommer att vara det jag mest vill, hjälpa andra att skapa sitt liv, nå sina mål. Det var helt klart det roligaste med mitt företag under hela 2019!

Årets bästa med familjen blev 2 stycken händelser. Påsken då jag och kärleken åkte till Skåneland och åh, vilka härliga dagar det var! Faktiskt en av de bästa miniweekend semestrar jag haft! Den andra händelsen jag tänker på var i jul. Tänk… att vi denna jul fick ihop alla våra fem tjejer och bådas föräldrar, och så var det så lyckat och bra! Åh, jag verkligen älskar vår storfamilj!

Nu ser jag fram emot att ta med dessa lärdomar och insikter, knyta säcken lite fint sådär, lämna 2019 bakom mig samt skapa ett grymt bra 2020!