”Create a life you don’t need vacation from”

Det är det jag har gjort och jag har noll längtan eller känner för att stänga ner helt och ha semester. En friskvårdstimme om dagen, går upp när jag vaknar, anpassar jobbet efter livet istället för tvärtom är nog de största anledningarna till att jag känner just så. Känner att jag skapat det jag mår bra av, ett jämnt och fint liv som jag inte behöver semester ifrån.

Däremot har övriga familjen lediga helger eller som nu, semester/sommarlov. Då anpassar jag mig gärna efter det och jag har hittat de saker som passar mig och familjen bäst och det är dessa:

  1. Heldagar med äventyr – dessa dagar är jag helt lediga. Njuter av äventyr, familj och livet. Kanske checkar av lite snabbt för att skriva upp att göra sen, inte jobba
  2. Inte heldagar med äventyr – ungdomar är inte jätte morgonpigga… så innan de vaknat, gått upp, ätit frukost och är redo tror jag klockan är sådär 11-12. Jag vaknar runt 7. Det innebär 4-5 timmar för mig att jobba, även få in morgonrunda med träning
  3. Sorterat mitt mobil. Tänkt på det ett tag att så fort inget händer, är det SÅ lätt att titta på mobilen och slötitta. För att det är så lättillgängligt. Men, om man sorterar in appar i mappar, så blir det ändå en procedur och man hinner lägga märke till att man gör det, den medvetenheten är bra och så backar jag
  4. Stänga av notiser på eftermiddagen/kväll. Är det någon som vill mig något så finns jag på mobil eller sms eller så får personen ifråga vänta till jag svarar, man måste inte svara direkt. Och jag känner starkt för att inte blir störd, i varken det jag gör eller bara är i, jag vill inte att ett pip ska störa ”the moment”
  5. Bättre planering! Om jag vet vad jag ska göra och när, då är det enkelt att börja jobba direkt. Än att jag ska sitta och fundera på ”nu har jag någon timme, vad ska jag göra?” Planering är verkligen A och O för bättre resultat och just nu ämnet i Create your businesslife Academy där jag hjälper andra hur man skapar sig sin bästa ”plan to action”. Fokus på jobb när jag jobbar, sen fokus på familjen. Jag är nöjd, de är också nöjda för de både vet mitt upplägg men har mig också helt närvaro, fysiskt men viktigaste – mentalt.

Älskar att jobba! Jag hjälper ju andra, världens bästa jobb! Men jag älskar också livet, alla möjligheter, äventyr och upplevelser som bara ligger där och väntar på att man ska bli redo för att få uppleva mer, utvecklas. Att få möjlighet att kombinera detta är för mig guld värt alla dagar i vecka.

Vad ska ni göra i sommar? Några smultronställe i Skåne eller på västkusten ni vill dela med er utav?